1 De tijdloze en kwetsbare relatie van een ouder met zijn kind

1 De tijdloze en kwetsbare relatie van een ouder met zijn kind

Productgroep Ouderschapskennis 2016-3
3,90
Gratis voor abonnees.

Omschrijving

Elke geboorte is een unieke gebeurtenis voor iedere ouder. Het is de komst van een nog niet gekend mensje. Met dat kind ontstaat er een bijzondere relatie tussen de ook unieke ouder en dit kind. Een relatie die door de onderlinge afhankelijkheid sterk verschilt van elke andere menselijke relatie. Niet alleen voor en tijdens de zwangerschap, maar ook van de wieg tot het graf. Vanaf het geboortemoment blijf je kind van je ouders en ouder van je kind.
Het moment van de geboorte van je kind is een onomkeerbare levensgebeurtenis, waarbij het voor ouders afwachten is welk kind zij krijgen.
Kinderen kiezen hun ouders niet, maar ouders kiezen evenmin dit kind.
Er is geen andere relatie waarin mensen zo afhankelijk zijn van elkaar en elkaar zo lang en zo diepgaand beïnvloeden. Het krijgen van een kind is voor iedere ouder een ingrijpende gebeurtenis. Het sterke appel dat een kind op de ouder doet raakt de ouder in alle lagen van zijn mens-zijn. Met de geboorte van elk kind ervaart de ouder de opdracht te moeten ontdekken wat dit kind allemaal van hem nodig heeft om goed groot te kunnen groeien. En dat in elke levensfase van het kind opnieuw. In elke fase van het leven leert een kind weer andere dingen waardoor ook het beroep op de ouders telkens verandert.