Bladeren

Bladeren

Productgroep Ouderschapskennis 2003-2
3,90
Gratis voor abonnees.

Omschrijving

Een portret van een Engelstalig tijdschrift op het gebied van ouderschap en ouderbegeleiding

Parenting - Science and Practice

Onafhankelijk tijdschrift, uitgegeven door Lawrence Erlbaum Associates, 10 Industrial Ave., Mahwah NJ 07430-2262, USA. Verschijnt viermaal per jaar, totaal ongeveer 450 pp. exclusief advertenties. Prijs particulier abonnement: $50 ($80 in Europa). Voor meer informatie en samenvattingen van artikelen: www.parentingscienceandpractice.com
Dit tijdschrift, gewijd aan de wetenschap en de praktijk van ouderschap, startte in 2001 en is het jongere zusje dat in de Inleiding tot dit nummer werd genoemd. De redactie ontving het allereerste nummer ter inzage toegezonden, en het vierde nummer van 2002. Hoewel het colofon ook maatschappelijk werkers tot de doelgroep van Parenting rekent, gaat het in deze twee nummers nergens over het vak ouderbegeleiding. Parenting is namelijk een geleerd zusje. Op het continuüm van concrete praktijk naar abstracte theorie bevindt het zich aan het andere uiteinde. Maar er is nu dus ook op academisch niveau wél belangstelling voor ouderschap.

De hoofdredacteur, Marc H. Bornstein, was ook hoofdredacteur van het ‘Handbook of Parenting’ dat in 1995 uitkwam: vier delen vol zeer gedegen artikelen over talloze facetten van (vooral problematisch) ouderschap.