Digitaal magazine lectorale redes

Digitaal magazine lectorale redes

Gratis

Omschrijving

In de ban van het kind
Lectorale redes van Dorien Graas en Peter Nikken
28 november 2017

Als lid van het College van Bestuur van Hogeschool Windesheim ben ik trots en verheugd dat we er maar liefst twee lectoren bij hebben. Dorien Graas als lector Jeugd en Peter Nikken als lector Jeugd en Media.
Kinderen grootbrengen is voor veel ouders best een klus. Hoe zorg je dat ze veilig en gelukkig opgroeien? Ik ben blij dat Dorien Graas met haar onderzoek eraan bijdraagt dat professionals in jeugdzorg en onderwijs zich gesterkt voelen om ouders te helpen een constructieve pedagogische relatie met kinderen aan te gaan. Hoe? Door onze studenten bij Windesheim bewust te maken van essentiële pedagogische vaardigheden: vertrouwen bieden, aanmoediging geven, luisteren.
Met de komst van digitale media is de opvoedtaak van ouders niet makkelijker geworden. Bijna elk huishouden is uitgerust met televisies, tablets, smartphones en spelcomputers. Voortdurend komen er nieuwe apps, mediadiensten, games of chatboxen bij. Dat stelt ouders, onderwijzers en jeugdwerkers
voor nieuwe opvoedkeuzes. Het onderzoek van Peter Nikken naar verstandig, evenwichtig, gezond mediagebruik en mediaopvoeding is daarom zeer welkom.
Ik weet zeker dat onze studenten, de latere professionals, enorm zullen profiteren van het onderzoek dat Dorien en Peter de komende jaren met en bij ons zullen doen.