Kwaliteitsdilemma's Van Islamitische Scholen

Kwaliteitsdilemma's Van Islamitische Scholen

2008 | 9789066657908
5,90
Abonneeprijs: € 2,36

Omschrijving

Islamitische scholen hebben het niet makkelijk.

Of het nu gaat over de inhoud van de godsdienstlessen, onderwijskwaliteit, seksescheiding, segregatie of bestuursperikelen, telkens weer staat het islamitische onderwijs ter discussie.

In Kwaliteitsdilemma's van islamitische scholen analyseert Edu Dumasy ontwikkelingen in het hedendaagse islamitische onderwijs vanuit historisch en transcultureel perspectief.

Op basis van literatuuronderzoek, mediaberichten en eigen managementervaring beschrijft hij de knelpunten en kwaliteitsdilemmas in het groeiproces dat dit onderwijs doormaakt. Zo vraagt de auteur zich af hoe het komt dat sommige islamitische schoolbesturen andere opvattingen van onderwijskwaliteit hebben dan reguliere scholen voor bijzonder onderwijs.
Door schoolontwikkelingen binnen verschillende islamitische stromingen te belichten, laat het boek zien dat niet alle scholen over een kam te scheren zijn. Vanuit een positief-kritische houding slaat Dumasy een brug tussen de wereld van het islamitische onderwijs en het Nederlandse onderwijsbestel.


Onderwijskundige Edu Dumasy is katholiek van huize, maar geboren in Indonesië waar moslims tot zijn familie behoren. Hij werkte als bestuurder, manager en trainer in het islamitisch onderwijs in de regio Amsterdam en was hij als docent verbonden aan Hogeschool Windesheim.