Roze wolk

Roze wolk

Productgroep Ouderschapskennis 2017-1
José oster | 2017
3,90
Gratis voor abonnees.

Omschrijving

In de rubriek ‘Ouders in beeld' bespreekt José Koster documentaires, films of afleveringen van televisieprogramma's. Ze bekijkt deze beelden door de bril van de ouder-schapstheorie en brengt het gedrag en de positie van ouders naar voren vanuit dit perspectief. Ditmaal neemt ze de documentaire ‘Roze Wolk' over postnatale depressie onder de loep. ‘Gevoelens van schuld overweldigen de moeder. Wat heeft het probleem dat ik nu heb straks voor gevolgen voor mijn kind?'
Ouderschap - dat gaat je niet in de koude kleren zitten. We denken er te luchtig over: als een ‘rol die je erbij krijgt’ zodra je eerste wordt geboren. De focus bij steun aan ouders ligt dus op zorg, adviezen en regelingen om het welbevinden van de baby veilig te stellen en de opvoeder competenter te maken. Heel belangrijk, want van tevoren overzie je als kersverse ouder niet wat dat mini-mensje allemaal behoeft. En opvoed-vaardigheden levert de ooievaar er niet bij.
Dat met de geboorte van een kind behalve een opvoeder ook een ouder wordt geboren, hebben we nog niet op het netvlies en behoeft aandacht.