Verliefd op internet

Verliefd op internet

9,95
Abonneeprijs: € 3,98

Omschrijving

Pubers zijn verliefd op internet. Vroeger hingen ze ren aan de telefoon, nu kletsen ze eindeloos via MSN, het liefst zonder te stoppen. Maar ze worden ook verliefd via het internet. Ongeveer de helft van de internettende tieners is verliefd geworden op iemand die ze online hebben leren kennen. 

Op internet verkennen jongeren hun seksuele grenzen. Niet alleen hun eigen grenzen, maar ook die van anderen. Alle tieners, maar dan ook allemaal, worden seksueel benaderd via internet. Het is daarom hard nodig om met hen te praten over internet en over seks op internet, aldus de auteurs van dit boek. 

Verliefd op internet biedt een onthullende blik in de digitale jeugdcultuur van dit moment, die voor de meeste volwassenen nog grotendeels verborgen is. De auteurs schetsen een helder beeld van de ontluikende seksualiteit van pubers, en de manier waarop ze daar online mee experimenteren. Daarnaast geeft het boek een praktisch antwoord op de vraag hoe je daar als ouders het beste mee kunt omgaan. 

Justine Pardoen is hoofdredacteur van Ouders Online. Remco Pijpers is specialist jeugd en media van KPN, afdeling internet. Samen vormen ze de hoofdredactie van www.mijnkindonline.nl, d website over internet-opvoeding. Eerder publiceerden zij onder andere Mijn Kind Online, hoe begeleid je je kind op internet?