Verwachtingen & illusies - Ouderschap & Ouderbegeleiding  Cahier 2

Verwachtingen & illusies - Ouderschap & Ouderbegeleiding Cahier 2

Ineke Huibregtsen | 2005 | 9789066655720
8,90
Abonneeprijs: € 3,56

Omschrijving

Wat drijft ouders als ze hun kinderen grootbrengen? Wat voor ouder willen zij zijn en hoe willen ze hun ouderschap vormgeven? Wat drijft de hulpverlener als deze oordeelt over de kwaliteiten van ouders? Wat drijft de overheid als deze beleid maakt voor ouders en kinderen?
Ouderschap vergt zeer veel flexibiliteit en veerkracht. Dat geldt als je kind gezond is en al helemaal als dit niet het geval is. Ouders hebben aan het begin van hun ouderschap een aantal basisvaardigheden in huis en een heleboel plannen, verwach¬tingen en illusies over hoe hun ouderschap eruit zal zien. En juist die illusies vormen een belangrijk onderdeel van de groei van ouderschap.
Dit cahier bevat een verzameling lezingen en artikelen die alle kanten van dit onderwerp belichten. De lezingen zijn in 1995 en 1997 uitgesproken tijdens studiedagen van de sectie Ouderbegeleiding NVRG. De artikelen zijn eerder verschenen in het Tijdschrift Ouderschap & Ouderbegeleiding.

In de reeks O&O-cahiers, brengt de redactie van het Tijdschrift Ouderschap & Ouderbegeleiding publicaties en lezingen bijeen die de moeite waard zijn opnieuw onder de aandacht te brengen. Eerder gepubliceerde bijdragen worden steeds voorzien van een actuele inleiding of epiloog.