Wat zou jij doen?

Wat zou jij doen?

9,95
Abonneeprijs: € 3,98

Omschrijving

Een verstandelijk gehandicapte man die een intieme relatie onderhoudt met een andere mannelijke bewoner van de katholieke instelling waar hij door zijn ouders is geplaatst. Moeten zijn ouders worden ingelicht door de begeleiders? Hoe billijk is de eis van pleegouders dat hun pleegkind een aidstest ondergaat? Hoe moet een unitleider beslissen als een geliefde en kundige medewerkster van het verzorgingshuis op diefstal is betrapt? Hoe moeten sph-collega's omgaan met een operatieverpleegkundige die steeds vaker grensoverschrijdend gedrag vertoont en aan wier stemmingsschommelingen een manische depressie ten grondslag blijkt te liggen? 

Een greep uit de vijftien casussen die ''Wat zou jij doen'' de revue passeren. Per casus laten meerdere deskundigen hun licht schijnen op de kwestie door zich te verdiepen in de ontstane dilemma's en de opgeworpen vragen te beantwoorden.

Deze casussenbundel vormt een uitstekend hulpmiddel bij de kwaliteitsbevordering van (aankomend) professionals op de opleiding en in het werkveld van sociale en pedagogische beroepen. 
De casussen zijn tussen 2000 en 2005 verschenen in de rubriek De Quaestie in het tijdschrift SPH. Ze zijn nog even actueel en relevant en vormen een dwarsdoorsnee van de dilemma's waar sociale professionals in de praktijk op stuiten. 
Het tijdschrift SPH is met ingang van 2006 SoziO gaan heten, vakblad voor sociale en pedagogische beroepen.