PIP 57 - 2010

PIP 57 - 2010

2010

Omschrijving

MBO-opleidingen ver onder de maat

MBO-opleidingen ver onder de maat

Wat gebeurt er eigenlijk op het mbo? Zo moeilijk moet het toch niet zijn gemiddeld intelligente leerlingen een vak bij te brengen? Dat blijkt het wel te zijn en dat ligt niet aan de gemiddelde leerling en ook niet aan de gemiddelde docent. Waarom zij dan toch ver onder de maat presteren, vertellen zij u zelf.
Meer info
3,90
Opvoeden in China

Opvoeden in China

Voor me ligt het boek Childhood in China. Een boek dat 35 jaar geleden verscheen en verslag doet van de bevindingen van een wetenschappelijke Amerikaanse delegatie op het gebied van opvoeding en vroegschoolse educatie in China. De delegatie bestond uit een aantal vooraanstaande psychologen en sociologen waaronder William Kessen, Urie Bronfenbrenner, Jerome Kagan, Eleanor Maccoby, Martin K. Whyte en Marian Radke Yarrow.
Meer info
3,90
Pedagogisch inrichten in de kinderopvang

Pedagogisch inrichten in de kinderopvang

Hoekjes maken, prikkels doseren en op de knieën door de ruimte. Het ‘pedagogisch inrichten’ is een steeds vaker besproken onderwerp in de kinderopvang. Een goede inrichting van verblijfsruimtes voor kinderen is dan ook van groot belang, mede omdat de inrichting ondersteunend kan zijn aan de opvoeding.
Meer info
3,90
Schuldgevoel en Triple P

Schuldgevoel en Triple P

Het gevoel tekort te schieten is inherent aan het opvoedingsproces, maar wordt ook in toenemende mate een maatschappelijk verschijnsel: ouders voelen zich tot in het absurde verantwoordelijk voor alles wat hun kinderen overkomt. Het belang van de juiste opvoedondersteuning is dan ook groter dan ooit. Kan Triple P deze steun bieden?
Meer info
3,90